Sunday, 27 June 2010

Anak buahku....


Ini adalah anak buahku yg sulung, aku panggil dia Khairul Aslam anak kepada kakakku yg sulung .Minggu depan dia akan ke Sabah selama setahun kerana memasuki Ipta disana.Tak adalah anak buah ku yg boleh aku harapkan. Selama ini jika ada apa2 yg aku nak minta tolong aku harap dari dia aje. Tapi Setahun rasanya tak lama , pejam cilik dah setahun berlalu.Bila dia kembali disini dia akan diserapkan di IPTA disini, tak pasti lagi dimana.  Erol acik harap Erol berjaya dalam kehidupan dan pelajaran dan dunia serta akhirat.

Friday, 25 June 2010

SIMPONI SEPI...(Jamal Abdilah )

Dah lama aku di landa duka
Menangis hatiku dikala senja
Terbelai hati menangis tiada lagi
Oh sayang hanya dikau.

Selayang kenangan sepi membuai manja
Dalam hidupku kau datang lagi
Membawa fajar dan melukis cahaya
Ku titiskan airmata.

Sekujur tubuh
Sehelai nyawa
Gembira duka derita
Adalah ujian yang maha Esa
yang menjanjikan syurga segalanya
Tinggallah daku
Dalam kesunyian
Sepi pedih pilu.

Dah lama aku dilanda duka
Menangis hatiku di kala senja
Terbelai hati menangis tiada lagi
Oh sayang hanya dikau

Lagu ni aku minat sangat masa tu aku sekolah lagi.
Dalam memori hidup aku. ^_^

Sunday, 20 June 2010

Menghabiskan...

Aku baru aje menghabiskan membaca novel yg bertajuk Lafazkan kalimah cintamu karya Siti rosmizah. Kisah sedih suka duka seorang anak dalam menangih kasih seorang bapa .
Aku lihat cuaca diluar ok, aku plan jika tak hujan aku nak kuar dan pergi track di Stadium Sultan Sulaiman petang ini. Dalam minggu ini aku tak pergi lagi ditrack. Selalunya aku pergi di Panasonic Sport Centre di Sekyan 21. Baru aje memulakan membaca novel karya Fauziah Ashari. Muzik yang didengar nyayian  Mayumi Itsuwa. ( Mayumi itsuwa  collection ) Lagu lagu ini aku download dlm internet.

Friday, 11 June 2010

Kesayanganku...




Bunga dan wanita tak dapat dipisahkan, begitulah aku. Aku terlalu sukakan bunga lebih2 lagi bunga tulip.
Tak tau kenapa aku mengemarinya. tapi bagi aku bunga ini menjadi satu kesayangan aku.
Warnanya melembutkan aku.dan membuatkan hati aku terasa sesuatu yg mendamaikan.
Bunga mawar aku pun suka jugak tapi tidaklah seperti aku mengemari bunga Tulip..

Mawar merah milikku...

Thursday, 10 June 2010

HAPPY BIRTHDAY

Selamat ulangtahun kelahiran buat ibu tercinta yg ke 61thn yg menyambutnya hari ini . Tak lupa jugak buat ayah yg menyambutnya semalam .SEmoga dipanjangkan umur , dimurahkan rezeki dan diberkati oleh yg esa...Aminnn..
bunga buat ibu yg tersayang..

Wednesday, 2 June 2010

Kenyir Lake......


Teringan sangat aku nak pergi berjalan, salah satu tempatnya adalah Tasek Kenyir.
Insyaalah jika diizinkan tuhan aku akan sampai ketempat itu. Gambar2 ini aku dapat dari geogle site.